Kampókéz (Szinkronizált)
Horror, thriller

Candyman
2021

Szereplők Yahya Abdul-Mateen II, Tony Todd, Colman Domingo, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Rebecca Spence, Malic White
Rendező Nia DaCosta
Premier 2021. augusztus 26.
Korhatár Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 31 perc

Ne mondd ki a nevét!
A Tűnj el! Oscar-díjas rendezője, Jordan Peele egy vérfagyasztó városi legendát tár a nézők elé egy lényről, akiről egy barátod idősebb testvérétől már biztos hallottál, amikor gyerekkorodban nálunk töltötted az éjszakát: Kampókézről. A feltörekvő rendező tehetség, Nia DaCosta (Little Woods) kapta meg az esélyt, hogy az 1992-es azonos című kultikus film adaptációjával beírja a nevét a horror zsánerének nagykönyvébe.
A chicagói Cabrini Green környékének lakói emberemlékezet óta szájról szájra adják tovább a kísértethistóriát egy kampókezű, kegyetlen természetfeletti gyilkosról, akit úgy lehet megidézni, ha a tükör előtt állva egymás után ötször kimondják a nevét. Napjainkban, egy évtizeddel azt követően, hogy az utolsó Cabrini tornyokat is lebontották, egy művész, Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II) és galéria igazgató barátnője, Brianna Cartwright (Teyonah Parris) beköltözik a Cabrini egyik frissen épült luxuslakásokkal berendezett épületébe.
Anthony karrierje holtpontra jutott, amikor egy helybélivel való váratlan találkozás (Colman Domingo) során feltárul előtte egy tragikus, de igaz történet Kampókézről.
A férfi, hogy megtarthassa pozícióját a chicagói művészvilágban, a festményein keresztül kezdi el feltárni a hátborzongató sztori részleteit, mit sem sejtve arról, hogy ezzel megnyitja az ajtót a múlt előtt, és olyan erőszakhullámot szabadít el, mely vírusként söpör végig a környezetében.
Az 1992-es horrorfilmen, illetve Clive Barker novelláján alapuló rémtörténet a Universal Pictures és az MGM égisze alatt elevenedik meg, a film produceri teendőit az utóbbi évek legnagyobb horrorszenzációit szállító Jordan Peele látta el.
A Kampókéz a UIP-Duna forgalmazásában érkezik a mozikba!
(hp)

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.