Jóreménység sziget (Magyar)
Dráma
Kaland

Jóreménység sziget
2022

Szereplők Ljasuk Dimitry, Baranyák Béla, Dorogi Fernanda, Molnár Barnabás
Rendező Ljasuk Dimitry
Premier 2022. november 17.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 8 perc
A magyar kultúra napját minden év január 22-én ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Ennek a napnak az apropóján kerül megrendezésre a MAGYAR KULTÚRA HETE a mozinkban, január 19-25. között.
Ünnepi válogatásunkban tizennégy
kortárs alkotás szerepel az elmúlt év kiemelkedő, magyar filmterméséből.
Fesztiváldíjas munkák, közönségsikerek, dokumentumfilmek, animációs film egyaránt megtalálhatók programunkban.

A Jóreménység-sziget valós eseményeken alapuló inspiráló történet a magány erejéről, a kitartásról, az álmokról, a természetbe való elvonulásról, apa-fiú kapcsolatáról és az elengedésről.
A főszereplő a világjárvány idején úgy dönt, hogy önkéntes karanténba vonul egy apró lakatlan szigetre a Tisza-tavon. A szigeten egy kis kunyhó áll, amit még édesapjával épített évekkel korábban, de álmukat nem tudták befejezni, mert az apa időközben meghalt. A fiú ki akar szakadni a mókuskerékből, szembe akar nézni magával, ezért hét év után visszatér a szigetre.
A kalandnak tűnő kezdet után azonban hamar próbára teszi a magány, ami rávilágít gyengeségeire és félelmeire. A csodálatos természet, a Tisza gyógyító ereje, a nomád élet és apja régi tanításai szépen lassan megváltoztatják az értékrendjét. Megérti mi az ami igazán fontos az életben és mi az ami nem.
Megtapasztalja az igazi szabadságot és az egyszerű boldogságot. Valami mégis hiányzik az életéből. Fél év elteltével egy jó és egy rossz hírt kap a szigetre érkező paptól, aminek a hatására el kell hagynia a szigetet és mindent elengednie. Mégis ez teszi lehetővé, hogy megtalálja azt, amit keresett.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.