Friss Hús Best of 2023
Rövidfilm

2023

Rendező Gyimesi Anna, Buda Flóra Anna, Korom Anna, Bögi Máté, Hegyi Olivér
Premier 2023. október 18.
Korhatár A tartalom nem rendelkezik korhatár besorolással.
Időtartam 1 óra 36 perc

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idei nyerteseit Best of válogatással ünnepeljük, többek között Buda Flóra Anna Cannes-ban Arany Pálmát nyert "27"-jével. Az öt rövid összesen 96 percet tesz ki. A bemutatásra kerülő filmek:


Gyimesi Anna: Affrikáta 26' - Legjobb magyar élőszereplős film és legjobb színészi alakítás (Kováts Adél)
A tinédzser lányait egyedül nevelő Klárának egy tengerparti utazás során nemcsak mozgáskorlátozott lányáért hozott önkéntes mártíromságával, de saját, mélyre temetett vágyaival is szembesülnie kell.

Buda Flóra Anna: 27 14' - Legjobb magyar animációs film
A 27 éves, önmagát kereső Alice még mindig a szüleivel él. A gyerekszoba négy fala fojtogatóan hat rá, ezért szélsőséges életmóddal kompenzál. Születésnapján, egy átmulatott éjszaka után ittasan kerékpározik haza, amikor balesetet szenved.

Korom Anna: Nikó 29' - Legígéretesebb 30 év alatti rendező és legjobb színészi alakítás (Székely Rozi) - A fiatal anya egy nap hátrahagyva családját elindul az ismeretlenbe.

Bögi Máté: Az úszó - 16' Különdíj
Egy hangmérnök barátnője társaságában olyan hangokat rögzít egy tengerparti kiruccanás alatt, amelyek lelkiismeretének mélységeibe hatolnak.

Hegyi Olivér: A szív kertje 11'
A film a festőnek készülő Juhász Dániel felvételi interjújának néhány óráját követi végig. A valós cselekményt furcsa, visszataszító rovarok és rágcsálók törik meg.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.