Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes (Magyar)
Dokumentumfilm

Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes
2022

Szereplők Keleti Ágnes
Rendező Oláh Kata
Premier 2022. december 8.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. (12)
Időtartam 1 óra 21 perc

A magyar kultúra napját minden év január 22-én ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Ennek a napnak az apropóján kerül megrendezésre a MAGYAR KULTÚRA HETE a mozinkban, január 19-25. között.
Ünnepi válogatásunkban tizennégy
kortárs alkotás szerepel az elmúlt év kiemelkedő, magyar filmterméséből.
Fesztiváldíjas munkák, közönségsikerek, dokumentumfilmek, animációs film egyaránt megtalálhatók programunkban.

Az „Aki legyőzte az időt” Keleti Ágnesről, a világon ma élő legidősebb olimpiai bajnokról készült intim portréfilm. A torna sport kiemelkedő csillaga 10 olimpiai éremmel a XX. században sport történelmet írt. A dokumentumfilm Keleti Ágnes egy évét követi, a 100. születésnaptól a 101-ig. Az élete minden napjait bemutató jelenetek mellett különleges életének története naplójából, régi és friss interjúkból bontakozik ki, miközben életfilozófiáját, értékrendjét elmélyült intim beszélgetésekből ismerhetjük meg. A történet átélhetőségét gazdag archív felvételek és animációs betétek segítik.
Keleti Ágnes 1921. január 9-én Budapesten, zsidó családban született. Gyerekként először cselló művész akart lenni, ám később a tornasport lett a szenvedélye. Ágnes élete elválaszthatatlan azoktól a történelmi eseményektől, amelyeknek részese, elszenvedője volt. Háború, bujkálás, családtagok elvesztése, emigráció, hontalanság. Mindezen fizikai és lelki szenvedés egy percre sem tudta eltéríteni a sport iránti szenvedélyétől. Izraelben talált második otthonára, ahol közel 60 évet élt. Izraelben megteremtette a torna alapjait, sportolók és edzők generációit nevelte ki. Szenvedéseit csendben, magában elviselve Ágnes sorozatosan győzte le az időt, bizonyítva, hogy soha nem szabad feladni céljainkat, nem kell mások elvárásainak megfelelni, csupán önmagunknak, saját elveinkhez kell hűnek maradnunk.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.